Hoe ik werk

Ik werk graag buiten en vind het belangrijk dat de dieren die ik hou een zo goed mogelijk leven hebben. Dat betekent dat ik bewust heb gekozen voor kleinschalig boeren, zo kan ik het dichtst bij mezelf en een natuurlijke manier van werken blijven. Kwaliteit staat daarbij voorop. Kwantiteit speelt voor mij geen rol.

De keten van geboorte tot aan de slacht is kort en overzichtelijk. Op het land maak ik geen gebruik van kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen. De koeien, stieren en kalveren eten gras en kruiden die zij op het land vinden. De kalfjes krijgen daarnaast bierbostel te eten, een restproduct van de nabijgelegen bierbrouwerij. Een eventueel tekort aan mineralen wordt opgevangen door mineralen te verstrekken die de dieren naar eigen behoefte opnemen.

De horens blijven waar ze horen: op de kop van het dier. En de kalfjes blijven gewoon bij hun moeder. Ik vertrouw op de natuur en zie dat dat prima kan. De dieren zijn relaxed, kalven makkelijk en ogen tevreden.

Na een goed leven breng ik een koe zelf naar een klein slachthuis in de buurt. Na de slacht krijgt het vlees net als vroeger tijd om te rusten en te rijpen. Dit geeft extra smaak aan het vlees en maakt het nog malser.